Stigla vremenska prognoza do utorka: Kada nam se vraća kiša?

2
Radiosarajevo.ba
Stigla vremenska prognoza do utorka: Kada nam se vraća kiša?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Danas kiša, a na planinama snijeg

Jutros je sunčano na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U ostalim područjima je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Drvar -1; Livno 0; Sanski Most i Sokolac 2; Bihać, Bugojno i Ivan Sedlo 3; Prijedor i Široki Brijeg 4; Sarajevo i Tuzla 5; Banja Luka, Srebrenica, Trebinje i Zenica 6; Doboj i Mostar 7; Bijeljina 8; Gradačac 9; Neum 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

U subotu 16.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Objavljena prognoza do kraja marta: Pročitajte kakvo nam vrijeme najavljuju meteorolozi

Objavljena prognoza do kraja marta: Pročitajte kakvo nam vrijeme najavljuju meteorolozi

U nedjelju 17.3.2024. uglavnom prije podne slaba kiša ili slab lokalni pljusak. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti. Zapad i sjeverozapad Bosne bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U ponedjeljak 18.3.2024. u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabiji lokalni pljuskovi. Više padavina tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U utorak 19.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije