Na Bjelašnici jutros minus 3: Danas moguća kiša - pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do subote

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 3: Danas moguća kiša - pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do subote
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Sokolac 1; Drvar 2; Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo 3; Bugojno, Livno, Tuzla 4; Gradačac, Sarajevo, Zenica 6; Bihać, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje 7; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most 8; Mostar 9; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period promjenjivih vremenskih prilika, pri tome ipak sa manje padavina u odnosu na proteklih par dana. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti djelimično olakšanje, s obzirom da će južina oslabiti i preovladavaće sjeverno strujanje. Tokom jutra, poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji, usljed nešto nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća kiša ili lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 10 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Na planinama slab snijeg. Tokom dana smanjenje naoblake u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 °C. 

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

I ove godine su poskupjeli ramazanski somuni. Ovo je nova cijena

I ove godine su poskupjeli ramazanski somuni. Ovo je nova cijena

U petak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 °C.  

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18 °C, javlja Federalni hidrometerološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije