Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu: Smjena sunca, kiše i oblaka, a evo kad stiže snijeg

2
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu: Smjena sunca, kiše i oblaka, a evo kad stiže snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vejte, snjegovi

Marko Čubrilo, poznati meteorolog iz Srbije, čije se prognoze cijene u regionu, pa i Bosni i Hercegovini, u najnovijoj prognozi najavio je dolazak nestabilnog i hladnijeg vremena sa padavinama.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Naredna tri dana (utorak, srijeda i četvrtak) pod uticajem visinskog ciklona čiji će se centar izmještati sjeveroistočnije od nas treba očekivati nestabino i hladnije vrijeme. U utorak, 12. marta, nestabilnosti tokom dana uglavnom nad južnim, jugozapadnim, jugoistočnim i sjeverozapadnim dijelovima regiona, a od noći ka srijedi do petka će povremenih padavina biti i nad ostalim dijelovima regiona.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

U utorak ponegdje može biti i grmljavine, dok se u srijedu i četvrtak na planinama preko 1000mnv može javiti povremeni snijeg ali obilnije padavine se uglavnom ne očekuju. U utorak tokom dana vjetar u okretanju na sjeverozapadni smjer i ponegdje može biti pojačan ali se olujni udari ne očekuju.

Sredinom nedjelje maksimumi od +5 do +13 stepeni Celzijusa, što je u prosjeku za sredinu marta. U petak na istoku i jugoistoku prohladno, još ponegdje uz slabe padavine, a na zapadu sunčanije i toplije, za naredni vikend povratak visokih temperatura uz suho vreme i maksimume od +12 do +19 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi objavili prognozu do 25. marta: Nove promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili prognozu do 25. marta: Nove promjene vremena pred nama

Oko 18.marta je moguće prolazno pogoršanje, ponegdje uz slabu kišu ali bez zahlađenja, dok će zatim biti suho i toplo uz maksimume i do +22 stepena Celzijusa. Za sada do 28. marta nema najave za bilo kakvo zahlađenje i na sreću sve je sigurnije da ovaj mart neće donijeti kasne, hladne, prodore.

Opasnost od njih naravno, postoji i u aprilu ali je znatno niža nego u martu i ekstremi poput prošlogodišnjeg snijega u ovom mjesecu se jako rijetko, dešavaju i znatno je veća vjerovatnoća da ih ne bude. Narednih dana pravo proljeće uz smjenu sunca i kiše, dok bi snijega moglo biti na kratko samo preko 1000mnv.

Kao sto sam toliko puta do sada napomenuo……. Svi iznijeti podaci i procjene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode", napisao je Marko Čubrilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije