Objavljena prognoza do kraja marta: Pročitajte kakvo nam vrijeme najavljuju meteorolozi

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja marta: Pročitajte kakvo nam vrijeme najavljuju meteorolozi
Foto: M.M./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 14. marta, srednjoročnu vremensku prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 28. marta, u kojoj ističu kako će ova sedmica završiti sa nešto višim temperaturama zraka u odnosu na prosjek.

U dane vikenda izgledna je slaba kiša ili kratak lokalni pljusak. Snijeg je moguć samo na najvišim planinskim područjima.

Od ponedjeljka (18. marta) do kraja sedmice preovladavaće pretežno oblačno. Temperature zraka i dalje nešto više od uobičajnih. U utorak se očekuje kiša koja će na sjeveru biti nešto intenzivnija. Od srijede relativno stabilno, slaba kiša ili rosulja očekuju se u Bosni do nedjelje (24. marta).

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Minimalne temperature zraka varirat će između 3°C i 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano prognozira se od 25. marta do kraja prognoznog perioda. Očekuju se nešto niže temperature zraka, tako da nije isključena pojava mraza u pretplaninskim područjima centralne Bosne i Hercegovine.

Jutarnja temperatura uglavnom između 1°C i 5°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 6°C do 11°C, u Hercegovini do 14°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije