Meteorolozi iz BiH objavili novu prognozu: 'Tipično martovski - prevrtljivo'

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi iz BiH objavili novu prognozu: 'Tipično martovski - prevrtljivo'
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kišna noć u Sarajevu

Meteorolozi okupljeni oko grupe 'BH Meteo' su danas, 12. marta, objavili novu prognozu, ovog puta do petka, 15. marta.

Kako su objavili, očekuje nas 'prevrtljivo' vrijeme, tipično za mart. 

"Sutra (13.03.) idalje tmurno vrijeme iznad većeg dijela zemlje uz lokalno slabiju kišu i snijeg na planinama. Četvrtak i petak donose stabilizaciju vremena u čitavoj zemlji uz više sunčanog vremena i postepeno zatopljenje. U subotu nove padavine.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Pred nama je tipična martovska sedmica i prevrtljiv tip ranog proljeća.

Srijeda (13.03.) - Na sjeveru, sjeveroistoku, centralnoj i istočnoj Bosni tmurno uz povremeno slabu kišu, a na planinama iznad 1200mnv susnježica i snijeg. Količina padavina većinom od 1 do 10 l/m2. Nesto više u dijelovima centralne Bosne do oko 20 l/m2. U planinskim oblastima nekoliko novih cm snijega.

Sutra(13.03.) idalje tmurno vrijeme iznad većeg dijela zemlje uz lokalno slabiju kišu i snijeg na planinama. Četvrtak i...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, March 12, 2024

Na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine duži sunčani intervali tokom sutrašnjeg dana i uglavnom suho uz rjetku pojavu kratkotrajnih padavina. Temperature slične današnjim, a dodatni osjećaj svježine pojačavat će slab do umjeren sjeverac i bura.

Četvrtak (14.03.) - stabilizacija vremena i prestanak padavina u čitavoj zemlji. Očekuje se izmjena sunčanih i oblačnih intervala. Sjeverac u slabljenju, pa će i temperature blago porasti, prvenstveno dnevne. Dnevne temperature većinom od 12 do 16°C, na jugu do 19°C. U jutarnjim i večernjim satima po kotlinama i duž riječnih tokova moguća magla.

Noć na petak pretežno vedra, do jutarnjih sati petka lokalno slab do prizeman mraz, ponajvise na istoku zemlje. Tokom dana uz pretežno sunčano vrijeme brzo će ugrijati uz dnevne temperature do 21°C. Prema kraju dana postepeno naoblačenje sa zapada. U subotu lokalno kiša i pljuskovi širom zemlje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije