U Gradačcu i Neumu jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za dane vikenda

1
Radiosarajevo.ba
U Gradačcu i Neumu jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Drvar i Livno 0, Bihać i Široki Brijeg 1, Bugojno 2, Ivan Sedlo 3, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 4, Mostar, Sarajevo i Zenica 5, Trebinje i Tuzla 6, Banja Luka i Doboj 7, Gradačac i Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti, tokom prijepodneva su kod meteoropata moguće blaže reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, pretežno zbog dužeg zadržavanja naoblake. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Petak: Pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 stepeni. 

Vedran Zubić objasnio zašto je došlo do zemljotresa na granici BiH i Crne Gore

Vedran Zubić objasnio zašto je došlo do zemljotresa na granici BiH i Crne Gore

Subota: Pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni. 

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije