Stigla prva reakcija SNSD-a nakon žrijeba: "Nečasne radnje zapada, idemo u još žešću borbu"

8
Radiosarajevo.ba
Stigla prva reakcija SNSD-a nakon žrijeba: "Nečasne radnje zapada, idemo u još žešću borbu"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovan Višković

Nenad Vuković iz Partije demokratskog progresa (PDP) novi je delegat u Domu naroda državne skupštine.

Odlučio je to danas, 1. jula u podne, žrijeb Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine - više o tome čitajte OVDJE - što znači da Milorad Dodik i njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostaju bez ključne ruke u navedenom domu.  

Vuković se nakon žrijeba obratio javnosti kazavši kako je upravo to prilika da se odbace svi spinovi i manipulacije koje su se spominjale u javnosti, uključujući hladno-tople i veće-manje kuglice. Istakavši žal za propuštenih godinu i pol koliko je, kako je podsjetio, trajala njihova borba pred pravosuđem,smatrao je i važnim naglasiti da je pravda dostižna, a upornost važna. 

Ko je prof. dr. Tarik Zaimović, novi rektor Univerziteta u Sarajevu?

Ko je prof. dr. Tarik Zaimović, novi rektor Univerziteta u Sarajevu?

I dok je Dodik kukao još i prije samog žrijeba, sad je stigla i prva reakcija iz SNSD-a u vidu premijera bosanskohercegovačkog entiteta RS Radovana Viškovića.

"Obistinile su se naše tvrdnje da Centralna izborna komisija BiH postaje još jači instrument u rukama zapadnih ambasada i zapadnih zemalja. Da se dvije godine od završetka Opštih izbora na prostoru BiH mijenja narodna volja i da se time na sve moguće načine pokušavaju u vlast instalirati poslušnici, koji bi u narednom periodu trebali da implementiraju one prljave i nečasne radnje koje zapadne ambasade provode u BiH u obračunu sa RS-om", poručio je Višković.

Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

Višković, ponavljajući riječi šefa Dodika, veli i da je jedino mjesto gdje se odlučuje o delegatima u Domu naroda Parlamenta BiH - Narodna skupština RS-a.

"Očito da moćnici smatraju da preko svojih poslušnika u Centralnoj izbornoj komisiji mogu da krše i Ustav i zakone ove zemlje. Što se tiče samog žrijebanja, rezultat smo znali i prije današnjeg dana i u narednom periodu ostaje nam samo da se još čvršće i žešće borimo da odbranimo RS, ali sada, ne samo od pojedinih stranih ambasada, nego i domaćih poslušnika. Poručujemo građanima RS da ćemo učiniti sve da sačuvamo, prije svega, institucije RS, sve nadležnosti RS, kao i samu RS", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije