Žrijeb CIK-a odlučio: Delegat u Domu naroda pripada PDP-u!

4
Radiosarajevo.ba
Žrijeb CIK-a odlučio: Delegat u Domu naroda pripada PDP-u!
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Žrijeb CIK-a dao mandat PDP-u

U prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) u Sarajevu danas, 1. jula, održano je žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz RS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) između dvije kandidatske liste koje imaju identičan broj osvojenih glasova - 12.

Sud BiH ranije je odbio žalbu SNSD-a na odluku Centralne izborne komisije, koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iz CIK-a su ranije saopštili kako su dobili rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, odnosno potvrđuje odluka CIK-a o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.

Počela sjednica: Ko će biti novi rektor UNSA, Almira Hadžović-Džuvo ili Tarik Zaimović?

Počela sjednica: Ko će biti novi rektor UNSA, Almira Hadžović-Džuvo ili Tarik Zaimović?

Pa je tako žrijebanje koje je održano u 12 sati odlučilo - mandat ide PDP-u.  To znači da je novi delegat iz reda srpskog naroda u Dom naroda Nenad Vuković, ispred PDP-a.

Dok je SNSD ostao bez mandata koji je pripadao Snježani Novaković-Bursać. SNSD tako ostaje na tri delegata u Klubu srpskog naroda, a SDS ima jednog delegata. Ovim je SNSD izgubio kontrolu u Domu naroda PS BiH, pa to znači da Dodik i njegov SNSD mogu biti izbačeni iz Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije