Novi delegat u Domu naroda: "Da li je vrijeme za smjenu Vijeća ministara BiH?"

3
Radiosarajevo.ba
Novi delegat u Domu naroda: "Da li je vrijeme za smjenu Vijeća ministara BiH?"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nenad Vuković

Nenad Vuković iz Partije demokratskog progresa (PDP) novi je delegat u Domu naroda državne skupštine.

Odlučio je to danas u podne žrijeb Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine - više o tome čitajte OVDJE - što znači da Milorad Dodik i njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostaju bez ključne ruke u navedenom domu.  

Vuković se nakon žrijeba obratio javnosti kazavši kako je upravo to prilika da se odbace svi spinovi i manipulacije koje su se spominjale u javnosti, uključujući hladno-tople i veće-manje kuglice. Istakavši žal za propuštenih godinu i pol koliko je, kako je podsjetio, trajala njihova borba pred pravosuđem,smatrao je i važnim naglasiti da je pravda dostižna, a upornost važna. 

CIK objavio uputstvo za građane BiH u inostranstvu: Glasat će elektronski

CIK objavio uputstvo za građane BiH u inostranstvu: Glasat će elektronski

SNSD sada ima tri delegata u Domu naroda, a ovo može promijeniti i političke prilike na državnom nivou, stava je novoizabrani delegat.

"Znate da smo najavljivali određene korake ako dobijemo ovaj mandat i ostajemo pri tome, ali zamolio bih da dok zvanično stupimo u Dom naroda kažemo konkretnije planove", rekao je on.

Žrijeb CIK-a odlučio: Delegat u Domu naroda pripada PDP-u!

Žrijeb CIK-a odlučio: Delegat u Domu naroda pripada PDP-u!

Na novinarsko pitanje da li je već bilo razgovora o novom izgledu državne vlasti, Vuković je odgovorio da je njihova namjera da prvo pokušaju razriješiti Vijeće ministara.

"Nije ideja što prije sjednemo u fotelje već da pokušamo razriješiti najlošiji sastav Vijeća ministara. Ta koalicija nije radila dobro u prethodnom periodu i potrebno je pokrenuti tu proceduru, da vidimo šta misle drugi i u Predstavničkom i Domu naroda. Ne garantujemo da imamo većinu, nismo još obavili razgovore na tu temu, ali cijenimo da to trebamo pokrenuti", zaključio je on.

Odbio je komentirati izjave Milorada Dodika da se SNSD neće povući iz Doma naroda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije