Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!

10
Radiosarajevo.ba
Dodik zavapio zbog žrijeba: Prevara! Farsa! Naš se delegat neće povući!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je danas, 1. jula, da je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine "unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP, a izgubi RS".

"Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine RS jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi", poručio je Dodik još i prije održanog žrijeba.

Inače, žrijeb je danas odlučio da će mandat u Domu naroda pripasti PDP-u. Više o tome na OVOM LINKU.

Poznat raspored nove sezone Premijer lige BiH: Evo kada se igra sarajevski derbi

Poznat raspored nove sezone Premijer lige BiH: Evo kada se igra sarajevski derbi

"Ako je bilo nešto nepravilno, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima RS-u izabrane delegate", galamio je Dodik, pa u svom stilu 'priprijetio': "Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava RS-a. Ta farsa ima za cilj jedno. Da se RS-u otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu s Ustavom. Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu sa Ustavom i zakonom."

Zašto samo SNSD ima pravo na RS, a ne i PDP, Dodik nije elaborirao...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije