Stigao žestok odgovor iz DF-a: Hvala na pozivu, ali dok traje državni udar...

8
Radiosarajevo.ba
Stigao žestok odgovor iz DF-a: Hvala na pozivu, ali dok traje državni udar...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Povodom najave pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neumu, stav Demokratske fronte iznio je Dženan Đonlagić, generalni sekretar stranke i član državne Interesorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

"Zahvaljujemo se na pozivu, ali Demokratska fronta, dok traje državni udar koji provodi Milorad Dodik, ne može učestvovati na pregovorima kojima se pokušava udovoljiti Draganu Čoviću", kazao je Džonlagić.

Ne mislimo ni, istaknuo je one, "da je dobro razgovarati o ključnim državnim pitanjima po hotelima i restoranima umjesto u institucijama države". 

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

Užas u Zenici: Maloljetnica silovana u parku

"Ali, svi su slobodni da se sastaju kako žele", zaključio je generalni sekretar DF-a.

Podsjetimo, međunarodni izaslanici za izbornu reformu Matthew Palmer i Angelina Eichhorst ponovo su stigli u BiH da pregovaraju o ovom zakonu.

Danas su u Sarajevu, gdje imaju susrete u Parlamentu, a potom i u zgradi Delegacije EU u Sarajevu, gdje su od 14 sati planirani susreti kako s političkim predstavnicima iz Federacije BiH, tako i iz RS - u 15.30 sati.

A, nakon toga odlaze u Neum, gdje će u četvrtak i petak organizovati sastanak na kojem će s političkim zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine razgovarati o izmjenama Izbornog zakona...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije