Stevanović podnosi ostavku: 'Izgubio sam povjerenje u pojedince iz Trojke, djeca se otela kontroli'

7
A. Sokolović
Stevanović podnosi ostavku: 'Izgubio sam povjerenje u pojedince iz Trojke, djeca se otela kontroli'
Foto: Privatni album / Dragan Stevanović

I dalje vjerujem u projekt Trojke da će on biti očuvan, ali ne vjerujem političkim rukovodstvima nekih prartija, prvenstvo naroda i pravde. Izgubio sam povjerenje u njihove planove. 

To u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba rekao dopredsjedavajući Gradskog vijeća Dragan Stevanović (SDP), koji je najavio da će podnijeti ostavku na ovu funkciju. 

Nakon toga je dodatno pojasnio svoje razloge.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Ne vjerujući tim ljudi, ne želim da učestvujem s njima, a ja sam već donio odluku da ću moje djelovanje nastaviti u Klubu SDP-a", pojašnjava Stevanović za naš portal.

On smatra da su se "djeca" malo previše zaigrala...

"Oteli su se kontroli... Politička rukovodstvo ove tri političke patrije to će čim prije morati rasčistiti. Ovdje nije u pitanju ostanak Srđana Mandića na mjestu načelnika općine Centar, niti kvalitet rada, u principu je riječ o (ne)funkcionisanju političkog dogovora. Tu ne postoji koalicija, ali se gleda da se ostvari svoj neki cilj. Takvo djelovanje mene ne zanima", naglašava Stevanović.

Smatra da treba poslati svima jasnu poruku da se ne može tako igrati sa koalicionim partnerima.

"Koalicija je uvijek teška i podrazumijeva dogovaranja, a ne da jedni drugima rade iza leđa. A takvih slučajava je u zadnje vrijeme bilo mnogo", podvukao je Stevanović.

Općinska organizacija NiP Centar ostaje čvrsto pri svojoj odluci o opozivu Srđana Mandića

Općinska organizacija NiP Centar ostaje čvrsto pri svojoj odluci o opozivu Srđana Mandića

Ipak, na kraju je naglasio da je optimista je u konačnom pogledu koalicije SDP-a, Naroda i Pravde i Naše stranke...

"Smatram da su politička rukovodstva SDP-a, NiP-a i Naše stranke daleko odogovornija u odnosu na lokalna. Nekako sam čvrsto uvjeren da će se sve sadašnje nesuglasice koje su oni proizveli prevazići", kazao je Dragan Stevanović za portal Radiosarajevo.ba, još jednom na kraju razgovora istaknuti da se na taj način ne vodi ozbiljna politika.

/ Anketa

Podržavate li opoziv načelnika Srđana Mandića?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije