Dr. Dragan Stevanović: Sve lažu, samo ste vi u pravu?

11
Radiosarajevo.ba
Dr. Dragan Stevanović: Sve lažu, samo ste vi u pravu?
Anadolija / Doktor Dragan Stevanović

Protekli vikend bio je prilično buran u Sarajevu. U subotu su se u javnosti pojavila dva pisma, navodno, anesteziologa s KCUS-a u kojima su iznesene teške optužbe na račun kineskih respiratora koji su nabavljeni u procesu preko Srebrene maline, što je kupovina o čijoj zakonitosti odlučuje Sud BiH.

S KCUS-a su demantirali sve navode, u dva navrata.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su danas za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da znaju za navode, ali da čekaju da se utvrdi ko je tačno nadležan za provjere - oni ili Tužilaštvo BiH.

Dok traju žestoke polemike u ovdašnjoj javnosti, oglasio se i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Srajeva, sarajevski ljekar, Dragan Stevanović (SDP), oglasio se sinoć na društvenim mrežama.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Da odgovorim ovim organizovanim nastupima SDA kadrova na Facebooku (koji rade pod rukovodstvom Predsjedništva asocijacije mladih SDA, a po direktnoj direktivi Kolegija SDA):

1. Laže oko 100 vrsnih ljekara koji su u prvom valu "dobrovoljno otišli" sa UKCS. Sada su to vrlo uspješni i traženi doktori u klinikama diljem svijeta i u privatnoj praksi u BiH.

2. Lažu vrsni doktori koji su u drugom i trećem talasu (u vrijeme pandemije,) napustili UKCS i sada uspješno rade u OBS.

3. Lažu anesteziolozi koji srčano rade u UKCS od početka pandemije i traže normalne uslove rada.

4. Lažu pacijenti na društvenim mrežama i njihove porodice.

Preko 90 posto svih tih ljudi su Bošnjaci. E, jedino ne laže menadžment UKCS i vi, a sve što ove četiri grupe gore pobrojanih kažu je laž i "napad" na Bošnjake.

Loša vam je ta edukacija u SDA prije nego ste po zadatku pristupili društvenim mrežama. Hitno mijenjajte edukatore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije