Dr. Dragan Stevanović: To što traži Čović je u definiciji fašizma!

0
Radiosarajevo.ba
Dr. Dragan Stevanović: To što traži Čović je u definiciji fašizma!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

A to što traži Čović, jedan narod, jedna partija, jedan vođa, jedna religija je prva tačka u definiciji fašizma, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo, dr. Dragan Stevanović.

Dr. Stevanović je ovo naveo nakon gotovo prijetećih upozorenja lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH „bošnjačkim strankama“ (gdje on svrstava sve stranke sa sjedištem u Sarajevu) „da prestanu sa stavljanjem Hrvata na svoje kantonalne liste“ jer „to nije pametno”.

"Prošlo je vrijeme nametanja stava jednom konstitutivnom narodu koji ustavno treba biti jednakopravan. Ako netko želi da imamo još jaču krizu nego što imamo prethodne četiri godine, neka to radi", zaprijetio je Čović, prenijeli su ranije mediji.

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Anto Domazet: Šta treba raditi i govoriti demokratski orijentiran ljevičar u BiH?

Anto Domazet: Šta treba raditi i govoriti demokratski orijentiran ljevičar u BiH?

U tom smislu, dr. Stevanović je odgovorio čelniku HDZBiH:

"Obzirom da SDP nije ni srpska, ni hrvatska ni bošnjačka nego socijaldemokratska partija očekujem da će na svakoj listi u kantonima među prva tri biti bar jedan Hrvat, tako isto i na svim drugim listama, ne iz inata prema HDZ-u nego iz dubokog uvjerenja da time upravo obezbjeđujemo stvarnu a ne fingiranu (HDZ-ovsku) ravnopravnost svih građana BiH pa i onih koji se izjašnjavaju kao bosanski Hrvati“

Nadalje, dr. Stevanović je istakao kako je razlika između SDP BiH, s jedne, te HDZ-a, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA), s druge strane, što se „SDP zalaže za istinsku ravnopravnost svih građana BiH.

"Srba, Hrvata, Bošnjaka i Ostalih, a oni se zalažu za 'ravnopravnost' tajkuna iz svojih naroda koji su to postali pljačkajući upravo svoj narod“, zaključio je dr. Stevanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije