Dodik po ko zna koji put prijeti: 'RS ide svojim putem'

0
Radiosarajevo.ba
Dodik po ko zna koji put prijeti: 'RS ide svojim putem'
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik drži Press u Predsjedništvu BiH

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine RS, te zaključke NSRS u vezi prenosa nadležnosti sa države na entitet RS u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, reagovao je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekavši "da RS ide svojim putem" i da će "nastaviti raditi ono što misli da je najbolje za nju".

"Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je jedna "svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja".

Tragična misterija u afričkoj taverni: Još se ne zna uzrok smrti 21 mlade osobe

Tragična misterija u afričkoj taverni: Još se ne zna uzrok smrti 21 mlade osobe

"Meni to djeluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava.

Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv RS – odmah imaju pravo na sve", mišljenja je Dodik, piše RTRS.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je ukinuo odredbe deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te zaključke NSRS u vezi prijenosom nadležnosti sa države na entitet Republika Srpska u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, potvrdio je danas predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije