Stabilna situacija s COVID-19: Nakon skoro mjesec dana "Igman" počeo raditi

M. R. S.
Stabilna situacija s COVID-19: Nakon skoro mjesec dana "Igman" počeo raditi
Foto: Igman Konjic / Ilustracija

Nakon skoro mjesec dana, firma namjenske industrije "Igman" Konjic počela je da radi.

"Nije im ni bila zabrana rada, nego su iz preventivnih razloga prestali, dok se situacija sa širenjem novog soja koronavirusa u Konjicu ne stabilizira. I evo, u Konjicu su skoro svi ozdravili, nema širenja, stabilna je situacija. Kompanija je počela raditi uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera", izjavio je za Radiosarajevo.ba Husein Hodžić, načelnik Štaba civilne zaštite Općine Konjic.

Istakao je da je dio radnika počeo raditi, te da se trenutno proizvodi manjim kapacitetom.

"Nekih deset do 20 posto radnika se vratilo na posao. I proizvodnja je možda deset do 20 posto od ukupne", dodao je Hodžić.

Direktor "Igmana" oporavio se od COVID-19, evo i šta je poručio

Direktor firme "Igman" Konjic Đahid Muratbegović, koji je bio među prvim zaraženim u Konjicu, oporavio se od oboljenja COVID-19. "Ozdravio sam. dobro se osjećam. Izašao sam iz bolnice nakon što sam dobio test da sam negativan. Kući sam. Sve je sada dobro.

Hodžić je podsjetio na naredbu Općinskog štaba da sve firme s više od deset zaposlenih moraju imati protokol koji će ovjeriti higijensko-epidemiološka služba. 

Po tome, sve veće firme, uključujući "Igman", imaju tunele za dezinfekciju, drži se distanca, mjeri temperatura.

Podsjetimo, 11. marta organizirana je zabava ove kompanije na kojoj je bio gost iz Srbije, koji je bio pozitivan na COVID-19. Rezultat je bio da je Konjic postao jedan od klastera. Umrla su dva radnika, a zaražen veći broj ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije