Direktor "Igmana" oporavio se od COVID-19, evo i šta je poručio

M. R. S.
Direktor "Igmana" oporavio se od COVID-19, evo i šta je poručio
FOTO: Fena / Generalni direktor firme Igman d.d. Konjic Đahid Muratbegović

Direktor firme "Igman" Konjic Đahid Muratbegović, koji je bio među prvim zaraženim u Konjicu, oporavio se od oboljenja COVID-19.

"Ozdravio sam. dobro se osjećam. Izašao sam iz bolnice nakon što sam dobio test da sam negativan. Kući sam. Sve je sada dobro. Na vrijeme sam otišao, imao terapiju, slušao sam heroje doktore, i bio optimista, što je bilo jako važno", poručio je Muratbegović u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Nije želio ništa više govoriti, poručivši da to ostavimo za kasnije.

Podsjetimo, 11. marta organizirana je zabava ove kompanije na kojoj je bio gost iz Srbije, koji je bio pozitivan na novi soj koronavirusa. Rezultat je bio da je Konjic postao jedan od klastera. Umrla su dva radnika, a zaražen veći broj ljudi.

Od posljedica koronavirusa preminuo još jedan radnik firme Igman Konjic

Infekcija COVID-19 odnijela je danas još jedan život u Bosni i Hercegovini. Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, jutros je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar preminuo 61-godišnji muškarac iz Konjica. Iz Službe za civilnu zaštitu u Konjicu, potvrđeno nam je da je riječ o suprugu epidemiologinje iz tog grada, dr. Armine Lazarević, zaposleniku firme Igman Konjic.

Muratbegović je kratko kazao i da se "Igman" priprema da počne s radom.

"Vrlo brzo ćemo početi, nadamo se", dodao je Muratbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije