Predsjednik federalne komore pozitivan: Gdje je sve bio, koliko čekao testiranje

M. R. S.
Predsjednik federalne komore pozitivan: Gdje je sve bio, koliko čekao testiranje
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mirsad Jašarspahić

Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH, potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je pozitivan na oboljenje COVID-19. Nije imao i ni sada nema simptome, izuzev što ima hunjavicu.

Novim sojem koronavirusa zarazio se najvjerovatnije nakon kontakta sa Đahidom Muratbegovićem, direktorom firme "Igman" Konjic, koji je također pozitivan na COVID-19.

Sastanak u Privrednoj komori je održan još. 13. marta, a od 19. marta, kada je potvrđeno da je direktor "Igmana" pozitivan, Jašarspahić je u samoizolaciji.

"Radio sam po procedurama. Javio se ljekaru, bio u kontaktu sa epidemiologom, dao sam podatke ko je sve bio na sastanku", rekao nam je Jašarspahić.

No, testiran je tek jučer, iako je svaki put kada se čuo sa epidemiologom pitao kada će biti testiran.

"Svaki put su rekli da ne mogu kad nemam simptome. Testiran sam jučer, putem porodičnog ljekara zbog direktnog kontakta, rukovanja sa osobom koja je pozitivna", dodao je Jašarspahić.

Kazao je da je na sastanku kriznog štaba privrednika, na kojem je bio Muratbegović, bilo još njegovih kolega i da je većina testirana i, srećom, negativna. Prije testiranja svi su bili u samoizolaciji i radili su od kuće.

"Testirani su oni koji su sjedili do njega, koji su stariji ljudi", dodao je Jašarspahić.

Ukazao je da je poslije sastanka s direktorom "Igmana" bio na sastancima u Vladi FBiH i Ministarstvu vanjske trgovine BiH.

"Ali ti sastanci su održavani sa distance, nije bilo rukovanja, poduzete su sve mjere", rekao je Jašarspahić.

Pitali smo ga da li je ogorčen jer nije bio ranije testiran.

"Da li se možete testirati kada nemate simptome. Razumijem da imaju prioriteti. Ja sam mašinac, nisam ljekar. Učinio sam što je bilo do mene. Nisam se plašio za sebe. Nemam simptome, ali to i jeste zabrinjavajuće, da ste pozitivni, a nemate simptome. Informisao sam ljude zašto sam u izolaciji. Ne treba dramiti", kazao je Jašarspahić.

Dodao je da sada čeka upute šta raditi i instrukcije kada će se ponovo testirati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije