Saopćenje firme Igman Konjic: Iskreno žalimo zbog situacije u kojoj smo se našli

Fena
Saopćenje firme Igman Konjic: Iskreno žalimo zbog situacije u kojoj smo se našli
PrtScr / Zabava firme "Igman"

Privredno društvo “Igman” dd Konjic izrazilo je danas "najiskrenije žaljenje zbog situacije u kojoj smo se trenutno svi našli."(...)

Zbog specifičnosti situacije, vijest prenosimo u cjelosti, bez intervencija:

"U saopćenju koje potpisuje predsjednik Nadzornog odbora "Igmana" Džemail Ćibo navodi da iskreno suosjećaju sa svim oboljelim i žele im brz oporavak.

-Kao što znate, svi radnici Privrednog društva “Igman” dd Konjic se nalaze na 15-dnevnom, kolektivnom godišnjem odmoru, koji inače ovo preduzeće već duži niz godina praktikuje. Istina ove godine, zbog svima nama poznatih razloga nešto ranije. Danas i narednih dana radi se detaljna dezinfekcija i deratizacija kako prostorija uprave, tako i svih proizvodnih pogona Privrednog društva “Igman” Konjic, navodi se u saopćenju.

Poručuju svojim radnicima, kupcima, kooperantima i građanima da se “Igman” znao nositi i odgovoriti zadacima u mnogo težim i složenijim uslovima, te će zajedno i ovo prevazići.

-Imajte povjerenja i strpljenja, molimo vas. Po isteku kolektivnog godišnjeg odmora, nadležni organi Privrednog društva “Igman” dd Konjic će, u zavisnosti od složenosti situacije na terenu, pokrenuti proces proizvodnje, uz uvažavanje svih mjera zaštite na radu i zdravlja svakog pojedinog radnika, ističe se u saopćenju.

Obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti, da ostvare planiranu proizvodnju u 2020.godini (najveću u historiji Igmana), jer za to imaju potrebne kapacitete, spremnost i želju.

-Pozivamo radnike i ostale građane da ostanu kod svojih kuća, poštujući naredbe kriznih štabova, jer će jedino tako zaštiti sebe i druge, a uz to i pomoći svima nama da po isteku roka od 15 dana budemo spremni nastaviti sa radom i proizvodnjom. Bit ćemo ponos grada, države kao što smo to i do sada bili, zaključuje se u saopćenju za javnost Nadzornog odbora "Igmana"."

Da podsjetimo, 11. marta, kompanija Igman Konjic održala je proslavu 70. rođendana, na kojoj je bilo mnoštvo zvanica. Među njima i gost iz Srbije, koji nije znao da je obolio od infekcije, koja se pak proširila na direktora kompanije iz Konjica, na radnike, na pjevača koji je pjevao...i ko zna koga još.

U Konjicu je do jučer bilo 10 zaraženih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije