Šta se dešavalo na granici Hrvatske i BiH? Sirene i hapšenje 21 osobe: 'Bilo je uznemirujuće'

3
Radiosarajevo.ba
Šta se dešavalo na granici Hrvatske i BiH? Sirene i hapšenje 21 osobe: 'Bilo je uznemirujuće'
Foto: Dalmacija Danas / Hapšenje u mjestu Aržano

Stanovnici mjesta Aržano, koje se nalazi na samoj granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u petak ujutro, 23. septembra, doživjeli su neobičnu scenu u tom mjestu u Dalmatinskoj zagori, koja ih je uznemirila i nametnula im brojna pitanja.

"Čuju se sirene. Bilo je gadno, uznemirujuće! Policija je brzo stigla i zatekla je grupu ljudi", kazao je čitatelj za Dalmaciju Danas.

Kaže kako pretpostavlja da se radi o hapšenju stranaca, no ne može biti siguran.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Hrvatska policija je za taj portal potvrdila da je u jutarnjim satima na području Aržana zatekla 21 stranog državljanina koji su granicu prešli na nezakonit način.

U službene prostorije dovedena je i osoba koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

"Nad ostalim stranim državljanima koji su uhićeni u Aržanu u toku je postupanje u skladu s odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti", dodaju iz hrvatske policije.

Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

Podsjetimo, specijalci koji dežuraju na granici Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, na području Karlovačke županije, prijavili su svojim nadležnima da je iz skupine migranata koju su u srijedu, 20. septembra, u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja.

Iz Granične policije BiH je za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da su upoznati sa dešavanjima na granici između BiH i Hrvatske i da se slučaj istražuje.

Klub zastupnika Hrvatski suverenista smatra da Hrvatska zbog sve većeg priljeva ilegalnih migranata i sve češćih incidenata mora, kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice EU, pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije