Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

13
Radiosarajevo.ba
Pucnjava na granici BiH i Hrvatske
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Specijalci koji dežuraju na granici Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, na području Karlovačke županije, prijavili su svojim nadležnima da je iz skupine migranata koju su u srijedu, 20. septembra, u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja, javljaju hrvatski mediji.

Prva prijava u PU karlovačku došla je oko 15.40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH, te je u neposrednoj blizini Bogovolje, sela koji je prošle sedmice posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

To je i početna tačka migrantske rute kroz Hrvatsku, a s druge strane granice nalazi se mjesto Šturlić te Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Nije poznato je li prema policajcima zapucao neko od migranata, krijumčar ili neko treći.

Policije dviju država istražuju slučaj, piše Jutarnji.

Iz Granične policije BiH je za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da su upoznati sa dešavanjima na granici između BiH i Hrvatske i da se slučaj istražuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije