Ozbiljne poruke iz Hrvatske: 'Poslati vojsku na granice s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom'

3
Hina
Ozbiljne poruke iz Hrvatske: 'Poslati vojsku na granice s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom'
Foto: EPA - EFE / Granica Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Klub zastupnika Hrvatski suverenista smatra da Hrvatska zbog sve većeg priljeva ilegalnih migranata i sve češćih incidenata mora, kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice EU, pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

Iz saborskog Kluba Hrvatskih suverenista danas su u saopštenju naveli da je, s obzirom na sve veći priljev ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vrijeme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i sigurnost hrvatskih građana u pograničnim područjima.

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji samo pokazuje da se bez radikalnih mjera problem ilegalnih migranata neće riješiti ili bar umanjiti. 

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

"Hrvatska mora, kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice Europske unije, pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatski teritorij", navode Hrvatski suverenisti.

Ministar Davor Božinović izvijestio je ranije danas da je u toku kriminalističko istraživanje o okolnostima pucnjave s teritorija BiH, kojoj su u srijedu svjedočili hrvatski policajci na graničnom području kod Rakovice, nakon što su grupu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je saopštila da su policajci, koji su grupu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku, svjedočili pucnjevima na graničnom području u mjestu Koranski Lug kod Rakovice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije