Novi detalji pucnjave na granici: Evo šta kažu iz Granične policije BiH i hrvatske policije

4
F. B.
Novi detalji pucnjave na granici: Evo šta kažu iz Granične policije BiH i hrvatske policije
Foto: Arhiv / Granična policija BiH / Ilustracija

Ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je Graničnu policiju Bosne i Hercegovine (GP BiH) u vezi sa današnjom pucnjavom na granici BiH i Hrvatske.

"Pripadnici Postrojbe granične policije Velika Kladuša, po zaprimljenoj informaciji, izašli na mjesto događaja skupa s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske, nakon čega je obaviješten MUP Unsko-sanske županije da izvrši uviđajne radnje", saopšteno je iz GP BiH za Radiosarajevo.ba.

U međuvremenu oglasila se i hrvatska policija sa saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

"Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju očevida kojima za sada nije bilo moguće nedvojbeno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da niko od policijskih službenika nije povrijeđen", navode u policiji.

Dodaju da je o događaju obaviještena i policija BiH te da je uspostavljena mješovita ophodnja na strani BiH kako bi kontrolirala to područje od 19 do 7 sati te u tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga, kažu u policiji.

Napominju da ovo nije prvi put da hrvatski policajci svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom da se radi "o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa".

Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

U posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima, ističu u karlovačkoj policiji.

"Samo u osam mjeseci ove godine Policijska uprava karlovačka kazneno je prijavila 284 krijumčara migrantima. Neovisno o tome, a s naglaskom na zaštitu sigurnosti, života i mira svih, policijski službenici PU karlovačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije