Šta se dešava u Komunalnoj privredi? Najavljeni protesti uposlenika, odbijena ponuda Vlade KS

10
R. R.
Šta se dešava u Komunalnoj privredi? Najavljeni protesti uposlenika, odbijena ponuda Vlade KS
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Tramvaji

Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u FBiH Kantonalni odbor Sarajevo najavio je protest ispred Vlade KS zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva, saznaje Radiosarajevo.ba.

Pregovori novog Kolektivnog ugovora su propali jer je Vlada KS ponudila povećanje plate za 50, a ne za 100 KM kao što su zahtijevali iz sindikata.

Saopštenje Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH Kantonalni odbor Sarajevo privrede prenosimo u cijelosti:

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Ovim putem obavještavamo uposlenike KJKP "GRAS" da je istekao rok za pregovore o potpisivanju novog Kolektivnog ugovora i da su pregovori propali zbog odbijanja Vlade KS da ispuni naše zahtjeve o povećanju plate za novih 100 KM. Vlada je ponudila 50 KM. Smatramo da je i povećanje od 100 KM minimalno prema sadašnjoj visini plate u Komunalnoj privredi i da je ono sto Vlada KS nudi, ponižavajuće i neprihvatljivo.

Zbog svega Kantonalni odbor je donio odluku da se u ponedjeljak 26. februara, održi pres konferencija na kojoj bi upoznali medije, a i građane KS da ja Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u FBiH Kantonalni odbor Sarajevo privrede donio odluku i pokrenuo radnje za organizovanje protesta ispred zgrade Vlade KS koji će se održati u četvrtak 29. februara, sa početkom u 11.55 sati.

Saopštenje Sindikata

Pozivamo sve uposlenike KJKP "GRAS" da se odazovu i da u što većem broju uzmemo učešće na protestima i izborimo se za ono što tražimo. Za sve informacije obratite se sindikalnim predstavnicima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije