Upozorenje za građane: GRAS najavio izmjene u gradskom prijevozu u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Upozorenje za građane: GRAS najavio izmjene u gradskom prijevozu u Sarajevu
Foto: A. K. / Tramvaj / Ilustracija

Kantonalno javno komunalno preduzeće sa sjedištem u Sarajevu (GRAS), u petak, 2. februara, izdalo saopćenje u kojem je obavijestilo korisnike o izmjeni režima javnog prijevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Korisnike javnog gradskog prevoza obavijestili su da će se, zbog radova BS Telecoma na
postavljanju radara i ormarića na stubovima kontaktne naponske mreže, u periodu od utorka iduće sedmice, 6. februara, do petka, 9. februara, noćni prijevoz na relaciji Baščaršija - Ilidža umjesto tramvajima obavljati autobusima po uobičajenom redu vožnje.

Također, obavijestili su da će zbog obilježavanja godišnjice stradanja građana Sarajeva u ulici Mula Mustafe Bašeskije kod pijace Markale doći do privremene potpune obustave saobraćaja u dijelu ove ulice (od raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša do raskrsnice sa ulicom Niže banje) u ponedjeljak, 5. februara.

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Zbog obustave saobraćaja, u periodu od 12 sati do 12.30 doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza, i to:

  • tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji od Čengić Vile do Ilidže,
  • autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije