Šta je Konaković kazao Biščević-Tokić: "Kako Vi znate kad sam ja uzbuđen?!"

10
Radiosarajevo.ba
Šta je Konaković kazao Biščević-Tokić: "Kako Vi znate kad sam ja uzbuđen?!"
FOTO: Screenshot / Biščević-Tokić/ Konaković

Ponovo je došlo do oštre polemike i razmjene teških riječi tokom sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Naime, dok se govorilo o imenovanju nove ministrice pravde KS Darje Softić-Kadenić, zastupnica Jasmina Biščević-Tokić (SDA) pitala je da li je riječ o sukobu interesa "jer su majka i sestra ministrice notari".

Na to je reagovao Elmedin Konaković (Narod i Pravda) koji je pitao da li je sukob interesa jer muž zastupnice Biščević-Tokić radi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Biščević-Tokić je odgovorila da bi voljela da se prestane sa politiziranjem u Skupštini KS, te da je Konaković "nervozan i uzbuđen".

"Prema vama sam bila pravedna u ove tri godine. Dosta mi je vrijeđanja", poručila je Biščević-Tokić, te je poručila da "sljedeći put ustane" kada je spominje.

Konaković je odgovorio i na ovo:

"Buduća ministrica nije imenovala majku za notara... A u istom tonu - o sebi govore drugačije, to vam je ta grupica. Ne znam kako Vi znate kad sam ja uzbuđen? Pričam normalnim tonom. Tišina, Zahiragiću!".

Na to je Haris Zahiragić (SDA) reagovao, bez dozvole, te je poručio da je "sramotna izjava", na šta je Konaković poručio da je to "bolest".

"Kako Vi znate kada sam uzbuđen, kada sam emotivan? Bolesna glava Zahiragića u tome vidi seksizam, jer ne pije ove kapi, a treba da ih pije. Sada sam uzbuđen jer me ovakve stvari nerviraju", rekao je Konaković.

Reagovala je i Biščević-Tokić koja je istakla da "akademsko zvanje ministrice uvažava", te da zna "kroz šta mora proći u Univerzitetu u Sarajevu da bi postigla ovo što jeste".

"Imam pravo pitati da li je u eventualnom direktnom sukobu i ne vidim ništa zlonamjerno".

Napomenula je da njen suprug radi kao doktor u sarajevskoj bolnici, a ne u rukovodstvu te da to nije sukob interesa.

"Ovo je dotaklo dno. Ja sam majka troje djece. Što radi kolega Konaković je prevršilo svaku mjeru", poručila je zastupnica Biščević-Tokić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije