Oboreni izvještaji u Skupštini, pogledajte "reality show" Konakovića i Zahiragića

8
Radiosarajevo.ba
Oboreni izvještaji u Skupštini, pogledajte "reality show" Konakovića i Zahiragića
Foto: Press KS / Skupština KS

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo nisu usvojeni izvještaji zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo a koji su razmatrani na prethodnoj sjednici Skupštine KS.

Naime, nisu usvojeni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za 2020. godinu, zatim Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU “Apoteke Sarajevo” za 2020. godinu, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za 2020. godinu, te Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu.

Zastupnici SDA i DF-a nisu htjeli prisustvovati sjednici, bojkotirali su glasanje.

Kako je na svom Facebooku objavio zastupnik Elmedin Konaković, zastupnici SDA i DF-a su i danas pokušali opstruirati rad sjednice.

"Pokušali su zapravo spriječiti glasanje o radu ustanova u oblasti zdravstva. Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Nisu uspjeli opstruirati rad, šefovi neće biti zadovoljni. Zastupnici SBB-a su odgovorno nastavili sa radom i na tome čestitam. Evo snimak iz hodnika u 9:20 sati", objavio je Konaković na Facebooku.

Na Konakovićev video, odgovorio je zastupnik Haris Zahiragić, također videom koji je objavio na Facebooku.

"Upravo je vladajuća većina oborila izvještaje zdravstvenih ustanova za 2020. godinu, a koje su iznijele teret pandemije. Treba, valjda, postaviti političke direktore. Izvještaj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je, također, oboren i time su stvorili pretpostavke za smjenu dr. Adema Zalihića. Nema tu puno naroda, a ni pravde Boga mi, samo politika, kako smo i navikli u Kantonu Sarajevo posljednjih 10 godina pod vodstvom istih ljudi. Klub SDA, naravno, nije želio učestvovati o ovoj političkoj sjeći glava i napustili smo sjednicu. Kvorum na sjednici, s obzirom da njihovi zastupnici ne dolaze na sjednice - valjda kako ne bi učestvovali u ovom nečasnom glasanju, sačuvao im je SBB.

Zanimljivo.

Nervoza je, pa zastupnici koji vladaju Kantonom Sarajevo su počeli snimati videa po hodnicima, valjda pokušavaju saprati svoju savjest. Mogu saprati savjest, ali ne mogu saprati sramotu koju su ovakvim glasanjem napravili, a izbori su blizu. Zadovoljstvo je biti na drugoj strain", napisao je Zahiragić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije