Šerif Konjević svjedočio u slučaju Dženan Memić: "Danas je održao lekciju svima"

0
Radiosarajevo.ba
Šerif Konjević svjedočio u slučaju Dženan Memić: "Danas je održao lekciju svima"
Foto: PrtScr / Muriz Memić i Ifet Feraget

U predmetu Dženan Memić danas je pred Sudom Bosne i Hercegovine, između ostalog, svjedočio i Šerif Konjević.

Muriz Memić nakon ročišta kaže da "je Šerif održao lekciju svima".

"Lično se obratio Hasanu Dupovcu i rekao da su komunicirali dok nije vidio da je počeo mutiti. Šerif je danas emotivno svjedočio. Mi smo dugogodišnji prijatelji i on je poznavao Dženana. Bilo mu je teško. Još bi puno više Šerif rekao, ali Sud ga je malo suzbijao. Htio je reći istinu. Rekao je da je prestao komunikaciju s Hasanom kada je vidio da je počeo muljati", kaže Muriz Memić.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Održano ročište u slučaju Memić. Evo šta kaže Muriz o imenovanju novog sudije

Održano ročište u slučaju Memić. Evo šta kaže Muriz o imenovanju novog sudije

"Evo prilike ovima što šute da progovore. Krenulo je to kako treba, ali treba još ljudi da progvore i ja ih pozivam", dodao je Muriz.

Svjedočio je i zaštićeni svjedok M3 koji je ponovio riječi jednog od ranijih svjedoka da je vozilo hitne pomoći kobne noći presretnuto crnim džipom i da je osoba ušla unutra i rekla Alisi 'ti se ničega ne sjećaš, imaš amneziju'.

Muriz ovim povodom još jednom podsjeća na ranija svjedočenja doktora Amara Kadrića o ovoj situaciji.

"Amar Kadrić je nevješto lagao da su stali da bi Alisa povratila. Taj doktor je svjesno slagao, a mi smo to znali od početka. Ima tužilaštvo boljih dokaza za to, ali doće i to na red", rekao je Muriz.

Svjedok je upitan zašto nije prijavio da je presretnuto vozilo hitne pomoći, a on je odgovorio da nije bio siguran da li bi nakon toga dobio disciplinski postupak ili otkaz.

"To se uklapa u trenutne slike naše države. Zašto neko ne prijavljuje ovakve stvari? Da ne bi imao posljedice. Svjedok je to rekao. Hvala mu na iskrenom svjedočenju. Rekao je da su više puta u hitnoj pomoći razgovarali da se neko usudio džipom presresti hitnu i reći Alisi ti se ne sjećaš ničega. To dovoljno gvori za sebe", rekao je advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Osvrnuo se na svjedočenje Šerifa Konjevića.

"Rekao je da je vjerovao policiji dok se ovo nije desilo i da više ne vjeruje. Bilo je to vrlo emotivno svjedočenje Šerifa Konjevića", kaže Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije