Bećirović nakon susreta sa Murizom Memićem: Nema puta u EU bez pravne države

5
Radiosarajevo.ba
Bećirović nakon susreta sa Murizom Memićem: Nema puta u EU bez pravne države
Foto: SDPBiH / Denis Bećirović i Nermin Muzur

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH boravio je jučer na Ilidži gdje je razgovarao sa građanima ove sarajevske opštine.

Tom prilikom susreo se i sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom, te sa građanskim aktivistom Murizom Memićem, ocem Dženana Memića.

Prilikom susreta, Muzur i dr. Bećirović su iskazali uvjerenje da će nakon oktobarskih izbora Bosna i Hercegovina, poput Općine Ilidža i Kantona Sarajevo, krenuti putem demokratskih promjena i razvoja pravednog društva.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Bećirović je izrazio nadu da će u Bosni i Hercegovini pravosudni organi konačno postati istinski neovisni, te da će istina i pravda biti pravo svakog građanina, a ne nedostižan ideal za koji se treba decenijama boriti.

Kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je izrazio uvjerenje da će nakon izbora doći do pozitivne promjene i usvajanja zakonske regulative u vezi reforme pravosuđa, koja je uslov za pristupanje EU, a koja postavlja temelje za izgradnju pravednog bosanskohercegovačkog društva.

"Iako iz dana u dan svjedočimo pokušajima uvođenja dodatne kontrole i politizacije policijskih i pravosudnih organa od strane vladajućih stranaka uvjeren sam da će se takvoj praksi stati ukraj nakon oktobarskih izbora, kao i da će se institucije konačno obračunati sa počiniteljima zlodjela. Bosna i Hercegovina ne može u EU bez vladavine prava i poštivanja ljudskih prava", poručio je Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije