Sramotno: U Banjoj Luci parastos Draži Mihailoviću

19
Radiosarajevo.ba
Sramotno: U Banjoj Luci parastos Draži Mihailoviću

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci u 9 sati jutros bi trebao početi parastos Dragoljubu Draži Mihailoviću, koji je najavilo Srbsko sabranje "Baštionik".

Iz "Baštionika", koji je organizator parastosa, pozvali su "sve vjerujuće rodoljube da se zajedno liturgijski pomole za pokoj duše najodlikovanijeg srpskog oficira u istoriji".

Danas se navršava 76 godina od smrti Draže Mihailovića, koga su jugoslovenske vlasti osudile na smrt i strijeljale u noći između 16. i 17. jula 1946. godine.

Četnički skup u Bijeljini, SPC osigurala lokaciju: "Ovako nešto nas može glave koštati"

Četnički skup u Bijeljini, SPC osigurala lokaciju: "Ovako nešto nas može glave koštati"

Identično okupljanje četnika najavljeno je i za nedjelju u - Bijeljini.

Veličanje fašista i zločinaca mora se konačno zaustaviti, kaže za portal Radiosarajevo.ba publicista i predsjednik BZK Preporod u Bijeljini, Jusuf Trbić, povodom najave da će u nedjelju, 17. jula, u tom gradu biti održan skup “Dražin dan” u čast Draži Mihailoviću, vođi četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu, koji je, nakon što je osuđen za ratne zločine, strijeljan na navedeni datum.

Skup organizira Udruženje Kraljevina Srbija – Republika Srpska iz Beograda. Trebao se održati na Trgu "đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića", ali je premješten u Saborni hram, pravoslavnu crkvu u ovom gradu.

Lokaciju za ovaj događaj je, dakle, osigurala Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije