Sramotni povici na protestima u Mostaru: Huligani i nacionalističko orgijanje

7
Radiosarajevo.ba
Sramotni povici na protestima u Mostaru: Huligani i nacionalističko orgijanje
PrtScr / Mostar

Nekoliko stotina građana Mostara okupilo se ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a) u Mostaru u znak protesta zbog postupka dvojice policijskih službenika, koji su prije dva dana pretukli mladića u Mostaru, što je zabilježila nadzorna kamera pred ulazom u zgradu.

Bunt građana pretvoren je u potpunosti nešto drugo, postao je skup huligana koji po ko zna koji put na sramotan način vrijeđaju druge.

U snimku iz Mostara koji je objavio portal Avaz.ba čuje se sramotno nacionalističko skandiranje.

Nažalost, ovakvim ponašenjm huligani su pokazali da nema velike razlike između njih i nasilnika koji su uklonjeni iz policijske službe.

Podsjećamo, u subotu navečer policajaci su pretukli mladića Slavena Blaževića pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Policajci su nakon što je snimak dospio u medije suspendovani, nakon čega se pojavio još jedan snimak i svjedočanstvo u kojem se tvrdi da ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.

Dosad, osim saopštenja u kojima je navedeno da su policajci kažnjeni, MUP HNK-a, čiji je ministar uz premijera pozvan na ostavku, ne iznosi nove detalje.

Vrijedi spomenuti da je tokom dana objavljen i snimak televizije Hayat iz emisije Slučajevi X, u kojem se vidi momenat odvođenja pretučenog građanina u Policijsku stanicu, a kasnije i postupanje s njim od strane treće osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije