Sramno: Državna zastava na Ambasadi BiH u Washingtonu nije spuštena na pola koplja!

10
F. V.
Sramno: Državna zastava na Ambasadi BiH u Washingtonu nije spuštena na pola koplja!
FOTO: AA / Potočari, Srebenica. Juli 2022.

Dok cijeli svijet odaje poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici, najvećeg zločina na tlu Europe poslije Drugog svjetskog rata, Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu napravila je anticivilizacijski čin odbijajući spustiti zastavu države Bosne i Hercegovine na pola koplja.

Sramotno, necivilizacijski, bestidno i skandalozno!“, naveo je bivši diplomata i savjetnik za globalnu sigurnost u Institutu za razvojni utjecaj u Washingtonu, Adnan Hadrović, koji se javio za portal Radiosarajevo.ba.

Hadrović je u 10.30 sati po američkom vremenu snimio ulaz Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu gdje se nalazi bh. zastava koja nije spuštena.

Ambasador BiH u Kanadi nije spustio bh. zastavu na pola koplja: 'Ponizili ste sebe, slavite genocid'

Ambasador BiH u Kanadi nije spustio bh. zastavu na pola koplja: 'Ponizili ste sebe, slavite genocid'

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Prema riječima Hadrovića, kao što se i pretpostavljalo, ambasador državne Bosne i Hercegovine u Washingtonu, Bojan Vujić, kadar SNSD-a Milorada Dodika nije spustio zastavu na pola koplja 11. jula na dan kada BiH i svijet tuguju za žrtvama Genocida u Srebrenici.

„Poštujući međunarodno pravo, Haške presude, civilizacijske vrijednosti, moral i etiku (koje očigledno nema) trebao je spustiti i bez instrukcije ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH na koju se svakako oglušio!“, dodao je Hadrović.

Institut za istraživanje genocida Kanada pozvao je danas ambasadora Bosne i Hercegovine u Kanadi Marka Milisava da poštujte 11. juli kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici jer to poštuje i Kanada.
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Grčkoj Milica Ristović Krstić ranije je izjavila Srni da je iluzorno očekivati da će ijedan srpski ambasador ispoštovati instrukciju ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković da su sva diplomatsko-konzularna predstavništva i misije BiH dužni da spuste zastavu BiH na pola koplja povodom obilježavanja 11. jula kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Nadati se da će Ministarstvo vanjskih poslova BiH napokon pokrenuti određene postupke za neposluh navedenih ambasadora jer u suprotnom instrukcije koje daju gube smisao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije