Mijatović pisao ambasadorici BiH u Grčkoj: Vi niste heroj - a evo šta ste propustili

17
Radiosarajevo.ba
Mijatović pisao ambasadorici BiH u Grčkoj: Vi niste heroj - a evo šta ste propustili
Foto: Facebook / Mijatović nije birao riječi

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS, reagirao je danas na izjavu ambasadorice BiH u Grčkoj Milice Ristović Krstić.

Podsjetimo, ambasadorica je poručila kako nema namjeru spustiti zastavu na ambasadi, na pola koplja, 11. jula ove godine, kada se bude obilježavalo 27 godina od genocida u Srebrenici.

Mijatovićevu poruku objavljujemo u cijelosti:

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

"Uvažena ambasadorice,

Ni na koji način ne želim ulaziti u odnose unutar Ministarstva inostranih poslova BiH, ali Vaša odluka da odbijete spuštanje na polja koplja državne zastave uoči 11. jula predstavlja Vašu ličnu sramotu.

Vi ste majka dvoje djece, ja jedne kćerke i potpuno je nebitno da li se vi i ja slažemo oko politika, suština je šta ostavljamo njima.

Sramotna poruka bh. ambasadorice u Grčkoj: Nećemo spustiti zastavu 11. jula

Sramotna poruka bh. ambasadorice u Grčkoj: Nećemo spustiti zastavu 11. jula

Ni vi, ni ja nismo krivi za rat - bili smo djeca, ali naša djeca ne smiju živjeti u mržnji i laži.

Genocid koji je počinjen u Srebrenici je definisan presudama međunarodnog suda u Hagu i nije stvar Vaše ili moje percepcije već poštivanja međunarodnog prava, a ono najvažnije žrtava genocida u Srebrenici.

Vi niste "srpski" ambasador, kao što pišete, već ambasador nezavisne države Bosne i Hercegovine, jer kao "srpski" ambasador nikada u Atini ne bi dobili agreman.

Političke agende danas kao što pišete nemaju nikakve veze sa počinjenim genocidom u Srebrenici, 27 godina nakon rata je vrijeme da pokažemo da je izrasla nova politička generacija koja je spremna da jedan dio našeg naroda povede kroz katarzu, a drugi dio izvadi iz PTSP-a.

Bošnjački i srpski narod su neodvojiva cjelina koja će uprkos svemu pobijediti politike koje zastupate.

Vi niste svojom odlukom nikakav heroj, vi niste pobijedili niti uvrijedili bilo koga, ali ste propustili priliku da budete dio generacije koja će donijeti mir i razvoj našoj zemlji.

Žao mi je, treba živjeti sa spoznajom da niste spremni biti čovjek!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije