Sprema se potres u Srbiji i RS-u: Koje mračne tajne je otkrila francuska policija?

13
Radiosarajevo.ba
Sprema se potres u Srbiji i RS-u: Koje mračne tajne je otkrila francuska policija?
FOTO: Arhiv / Crvene beretke

Aplikacija "Sky ECC" i kriptovani telefoni koje je otključala francuska policija otkrila je da je u zemljama bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju) postoji opasna međunarodna kriminalna grupa.

Ta grupa se dovodi u vezu sa protuzakonitim obavještajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, pa, prema nekim neslužbenim informacijama, čak i sa organiziranjem likvidakcija!

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba iz sigurnosnih agencija BiH koje provode široku istragu, paraobavještajna služba koja djeluje na području RS i Srbije, a čine je bivši pripadnici Državne bezbjednosti i "Crvenih beretki"!

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Aktivnosti ove grupe debelo su povezane sa članom Predsjedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u posljednje vrijeme provodi ili najavljuje sam Dodik.

Paraobavještajna služba, tvrde naši izvori, ima svoje saučesnike u vlasti RS, i to na najodgovornijim pozicijama.

Državne agencije, prema našim saznanjima, raspolažu cijelim spiskom visokih funkcionara iz RS-a koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Navedena imena su poznata našoj redakciji, ali ih u cilju istrage zasad nećemo objelodaniti.

Izvori navode da osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS (pravosudno-sigurnostnim) imaju svoje igrače koji su u funkciji djelovanja paraobavještajne strukture.

"Nema institucije u RS-u, a da paraobavještajna i narko-klan nemaju tamo svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsjedničkog kabineta gdje, također, nemaju svog čovjeka…. Čak su kroz institucije "pokrili" granične prelaze", tvrdi izvor našeg portala.

Potvrđeno nam je da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim radima moglo bit poznato više informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije