Snažna naslovnica "Mladine": Zagrljeni Janša, Vučić i Plenković komadaju Bosnu

9
F. V.
Snažna naslovnica "Mladine": Zagrljeni Janša, Vučić i Plenković komadaju Bosnu
Foto: Mladina / Zagrljeni Janša, Vučić i Plenković komadaju Bosnu

Utjecajni slovenski magazin "Mladina", jedan od onih važnih glasonoša slobode i na prostorima bivše Jugoslavije, u novom broju, koji će se sutra pojaviti na kioscima, bavi se temom "non-papera" koji se veže uz slovenskog premijera Janeza Janšu.

"Mladina" na naslovnici koju potpisuje Tomaž Lavrič, dobitnikom Prešernovog fonda, donosi premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji u zagrljaju sa premijerom Janšom, u ulozi "kuhara", zajedno dijele krvave zalogaje Bosne i Hercegovine.

"Non-pamet, greška gora od zločina", poruka je sa naslovnice "Mladine" u kojoj je nekada pisao i sam Janša, boreći se, kako su kasnije priznali i njegove kolege, tek nekoliko godina za slobodu misli i djelovanja.

Sve ono što je kasnije postao Janša, ili prije, ima malo veze sa "Mladinom".

Podsjetimo, među prvima koji su digli glas protiv "non-papera" i politike rastakanja Bosne i promjena granica na Balkanu bili su upravo čelni ljudi "Mladine".

U intervjuu kojeg je portal Radiosarajevo.ba objavio 14. aprila kreativni direktor magazina Rober Botteri upozorio je da Janša neće stati, da mu je Vučić saveznik, a da bi BiH mogla biti kolateralna žrtva šire europske zavjere.

Podsjetimo, pojava "non-paper" izazvala je snažne reakcije i osude u Bosni i Hercegovini i regionu. Janšin "non-paper" predviđa mirno razdruživanje Bosne i Hercegovne, te promjenu granica na Balkanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije