Slučaj Dženan Memić: Sud danas izriče presudu Seferovićima

Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Sud danas izriče presudu Seferovićima
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Obitelj Memić na čitanju presude

Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji se terete za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, danas će biti izrečena presuda na Kantonalnom sudu u Sarajevu. Početak izricanja presude je zakazan za 14:15 sati. 

Seferovići su prvostepenom presudom oslobođeni za navedena krivična djela. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Slučaj Memić: Vrhovni sud FBiH ukinuo presudu Seferovićima, oglasio se i Muriz

Na ročištu održanom u petak, 10. januara, vještak medicinske struke Vlado Marković je istakao da su povrede na tijelu Memića izazvane tupim udarcem.

Vještak na sudu: Povrede na tijelu Dženana Memića nastale udarcem tupim predmetom!

Ročište je bilo napeto. Nakon što je članica Vijeća Silvana Brković Mujagić napustila prostoriju, ročište je na trenutak prekinuto. Brković Mujagić je prije napuštanja prostorije poručila pravnom zastupniku porodice Memić Ifetu Feragetu da "prestane prijetiti". Ali, ročište je nastavljeno.

Drama na posljednjem ročištu u slučaju Dženan Memić

Optuženi i članovi porodice stradalog su na istoj strani, što je prvi put u jednom sudskom slučaju.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Njegov otac Muriz je ubjeđen da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići. Oni se terete da su izazvali saobraćajnu nesreću i da povrijeđenom nisu pomogli to jeste da su pobjegli sa mjesta nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije