Sjednica / Skupština KS danas o epidemiološkoj situaciji

28. 09. 2021. u 07:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Informacija Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo je jedna od tački dnevnog reda Skupštine KS koja je najavljena za danas sa početkom u 10 sati.

Pored toga, raspravljat će se i o Prijedlogi Odluke o odobravanju zaključenja Memoranduma o razvoju saradnje između Kantona Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Vlade Pokrajine Koruška (Pokrajina Koruška, Republika Austrija), te Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine.

Prijedlog Odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode također će se naći na dnevnom redu.

Raspravljat će se i o Izvještaju o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS za 2019. godinu, zatim radu KJP "ZOI '84", Izvještaju u poslovanju TVSA te Kantonalnog centra za socijalni rad.

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada Javne ustanove Narodno pozorište Sarajevo sa finansijskim planom za 2021. godinu također je na današnjem dnevnom redu, ali i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada Javne ustanove Muzej "Alija Izetbegović" sa finansijskim planom za 2021. godinu;


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA