Skandalozno: Plakati podrške bjeguncu Savčiću u Istočnom Sarajevu

6
Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Plakati podrške bjeguncu Savčiću u Istočnom Sarajevu
Foto: Srna / Plakati podrške bjeguncu Savčiću u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo postavljeni su plakati podrške bjeguncu Milomiru Savčiću kojem je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane.

Na plakatima je napisano “Podrška generalu. Tvoje Srpsko Sarajevo”.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Sud BiH predsjedniku Boračke organizacije RS Milomiru Savčiću odredio je pritvor, nakon što je na zakazanom ročištu državni tužilac Ibro Bulić tražio od Suda BiH da se odredi pritvor zbog kompleksnosti krivičnog predmeta. 

Savčić je optužen za pomaganje u genocidu u Srebrenici.

Međutim, Milomir Savčić nije pronađen na kućnoj adresi. Pripadnici Sudske policije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su popodne dobili naredbu da ga dovedu u pritvorsku jedinicu, ali predsjednika Boračke organizacije RS-a nisu pronašli na adresi na kojoj je prijavljen.

Raspisana je međunarodna potjernica za njim

Prema posljednjim informacijama on je vjerovatno pobjegao u Srbiju, s obzirom da je njegov telefon posljednji put lociran na području Bijeljine. Zbog toga je Sud Bosne i Hercegovine donio odluku o raspisivanju međunarodne potjernice za njim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije