Sjednica Predsjedništva BiH o koronavirusu, prisutni Tegeltija i Radončić

Radiosarajevo.ba
Sjednica Predsjedništva BiH o koronavirusu, prisutni Tegeltija i Radončić
Foto: BBI Banka / Predsjedništvo BiH

U zgradi Predsjedništva BiH u 17 sati počela je vanredna sjednica Predsjedništva BiH kojoj prisustvuju dva člana Šefik Džaferović i Milorad Dodik, dok se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nalazi u samoizolaciji nakon povratka iz Kanade i javio se videolinkom.

Sjednici prisustvuju i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić. 

Danas su i RS i FBiH proglasili vanrednu situaciju, odnosno stanje nesreće što podrazumijeva poduzimanje niza mjera kako bi se zaštitili građani od širenja koronavirusa. 

Predsjedništvo će danas donijeti odluku o angažovanju OS BiH vezano za postavljanje šatora za izolaciju na granicama BiH, ali i razmatrati mjere i radnje na zaustavljanju širenja korona virusa i za
ublažavanje ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.  

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas tokom dana da će predložiti na sjednici Predsjedništva BiH da Centralna banka Bosne i Hercegovine "oslobodi" dvije i po milijarde KM. Također, predložit će da se bankama smanji obavezna stopa rezervi kako bi ostalo više novca za građane i privredu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije