Sjećate li se hrvatskog rukometaša koji je pretukao suprugu: Ublažene su mu mjere

2
Fena
Sjećate li se hrvatskog rukometaša koji je pretukao suprugu: Ublažene su mu mjere
Foto: Instagram / Denis i Klara Buntić iz sretnih dana

Sud u Ljubuškom ublažio je mjere prema bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću, koji se više ne mora svakoga dana javljati u policiju, što je određeno zbog sumnji da je krajem septembra ove godine pretukao suprugu Klaru Buntić.

"U odnosu na izrečene mjere zabrane prema osumnjičenom D. B. (obavezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska) rješenjem nadležnog suda od 30. novembra, a nakon provedene kontrole, mjera obaveznog javljanja je ukinuta, dok je i dalje na snazi mjera zabrane prilaska", rekla je Feni viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

Kako je dodala, na tu odluku suda Tužilaštvo je uložilo žalbu o kojoj još uvijek nije odlučeno.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

U Tužilaštvu je još uvijek u toku istraga protiv osumnjičenog Buntića zbog nasilja u porodici i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

"Poduzimaju se potrebne istražne radnje u cilju prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, a još uvijek nisu dostavljeni rezultati vještačenja, dok će o tužiteljskoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena", kazala je Matijević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije