Denis Buntić ostaje na slobodi: Sud na kojem radi njegova majka opet odbio žalbu

1
Radiosarajevo.ba
Denis Buntić ostaje na slobodi: Sud na kojem radi njegova majka opet odbio žalbu
Foto: Facebook / Klara i Denis Buntić

Općinski sud u Ljubuškom opet je odbio žalbu Tužiteljstva u slučaju Denisa Buntića te on ostaje na slobodi.

Doneseno je rješenje kojim se odbija žalba Tužiteljstva i potvrđuje se rješenje suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom od 29. 9. 2023, piše Index.

Istraga se nastavlja, ali ne po hitnom postupku jer je pritvor kao pritvor hitan postupak i podrazumijeva da se postupa s hitnošću.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Već su izdani nalozi za vještaćenje oružja, podnesen je prijedlog sudu za izdavanje naredbe za uzimanjem medicinske dokumentacije Klare Buntić iz SKB Mostar i Doma zdravlja u Ljubuškom. Radi se o dokumentaciji koja se tiče povreda Klare Buntić".

Podsjetimo, Buntić je kazneno prijavljen za nasilje u porodici nakon što je zlostavljao suprugu Klaru.

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić sumnjiči se da je pretukao suprugu Klaru nakon čega je ona pobjegla iz kuće te slučaj prijavila policiji. Nakon toga je on uhapšen, ali i ubrzo pušten, a u porodičnoj kući je pronađen arsenal oružja.

Klara Buntić je javnosti dostavila mučan audiozapis nasilja, a u više istupa svjedočila o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak razvoda braka.

Sud u Ljubuškom, na kojem je Buntićeva majka dugogodišnja zaposlenica, odbio je zahtjev Tužiteljstva za pritvaranjem Buntića. Tražili su izuzeće, međutim Viši sud u Širokom Brijegu to je odbio. Buntić ostaje na slobodi uz mjere opreza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije