Sjećanje na Dženana Memića: Porodica objavila emotivnu fotografiju

10
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na Dženana Memića: Porodica objavila emotivnu fotografiju
Foto: Facebook / Dženan Memić

Grupa "Pravda za Dženana Memića" na svom Facebook profilu objavila je emotivnu fotografiju uz kratki opis kao znak sjećanja na tragično ubijenog mladića.

Gubitak Dženana, porodica osjeti svakim danom. Posebne su emocije kada dođe 15. u mjesecu jer sjeća na 15. februar 2016. godine kada je Dženan preminuo usljed povreda koje je zadobio sedam dana ranije u Velikoj aleji na Ilidži.

Jedini svjedok je njegova bivša djevojka Alisa Ramić (djevojački Mutap). Ona tvrdi da je te kobne noći zadobila povrede glave, izgubila svijest, te da se mnogih stvari ne sjeća.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Nakon gotovo osam godina borbe, porodica je dobila zrce pravde kada je Sud Bosne i Hercegovine osudio Alisu Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac.

15.💔

Posted by Pravda za Dženana Memića on Tuesday, August 15, 2023

Podsjetimo, Alisa Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac su osuđeni zbog prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića, a odbrana ima pravo na žalbu. Alisa Ramić je dobila 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac je osuđen na tri godine zatvora. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, on za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije