Počeli protesti u Jablanici, stigao i Muriz Memić: "Svi smo mi Enisa Klepo!"

2
Radiosarajevo.ba
Počeli protesti u Jablanici, stigao i Muriz Memić: "Svi smo mi Enisa Klepo!"
Foto: Bljesak / Protesti u Jablanici

Brojni građani okupili su se u srijedu u Ulici Doljanka u Jablanici te započeli protestnu šetnju podrške Enisi Klepo, žrtvi premlaćivanja direktora hotela u kojem je radila, a od kojeg je tražila zarađenu plaću. 

Građani su pristigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a iz Mostara je bio organiziran i besplatan prijevoz autobusima. Okupljenima se, kako javlja Bljesak.info, pridružio i Muriz Memić što je izazvalo podršku i aplauz. 

Svi zajedno prošetat će Ulicom Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića i Ulicom Omladinsko šetalište. Protest je organiziralo Udruženje žena Nere u saradnji s Udruženjem žena Most Jablanica, Udruženjem Dignitet Mostar, Udruženjem Inicijativa građanki i građana Mostar, Udruženjem žena Univerzum Mostar i Udruženjem "Ja bih u EU" iz Sarajeva.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Podsjetimo, 2. augusta policiji u Jablanici je prijavljen slučaj premlaćivanja djevojke K.E. (1995.). Slučaj je prijavila majka pretučene djevojke, a za napad je osumnjičen vlasnik hotela "Jablanica" A.Dž. koji je ujedno i poslodavac pretučene djevojke.

Zbog trauma koje je preživjela, Enisa Klepo se neće danas pojaviti na protestima, ali je u ragovoru za portal Radiosarajevo.ba zahvalila svima na podršći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije