Sjajne vijesti: Još jedna zemlja će sponzorisati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

16
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti: Još jedna zemlja će sponzorisati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Foto: Privatni album / Bujar Osmani

Bošnjački demokratski savez (BDS) kao politička partija i predsjednik Munir Kolašinac u čijem fokusu rada su Bošnjaci, pozdravila je izjavu ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija.

On je izjavio da je Sjeverna Makedonija odlučila da bude kosponzor Rezolucije u Ujedinjenim nacijama o proglašenju 11. jula za Međunarodni dan sjećanja i komemoraciju na genocid u Srebrenici 1995 godine.

"Ministar Osmani je najavio da će rezolucija biti predstavljena u srijedu, 17. aprila, na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, a glasat će se 2. maja, pri čemu je pozvao i drudge zemlje da podrže rezoluciju.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mi, Bošnjački demokratski savez, izražavamo veliku zahvalnost i poštovanje za ovu odluku, uz posebnu zahvalnost ministru Osmaniju na njegovim diplomatskim naporima i aktivnostima da se genocid u Srebrenici ne zaboravi, a ovo smatramo i bratskim i prijateljskim činom solidarnosti sa nama Bošnjacima kao i pravim izborom za koaliciranje na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima", rekao je Munir Kolašinac.

Podsjetimo, objavljen je Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji će se razmatrati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici će se na Generalnoj skupštini staviti na dnevni red vjerovatno 2. maja.

Bujar Osmani

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije