Sivro o dojavama o bombama: Ovo neko namjerno radi, nadležni moraju reagirati

3
A. S.
Sivro o dojavama o bombama: Ovo neko namjerno radi, nadležni moraju reagirati
Foto: Radiosarajevo.ba / Sivro o dojavama o bombama u KS

Dragi roditelji, škole u Starom gradu su imale dojave o bombi. Djecu smo poslali kući, bit ćete obaviješteni o daljnim informacijama.

Ovako glasi jedna od poruka koju su direktori osnovnih škola poslali roditeljima nakon što su se pojavile informacije o dojavama o bombama širom Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u jutarnjim satima dobilo je informacije o tome kako su u osnovnim školama u nekoliko sarajevskih opština postavljene bombe.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba dojave o bombama su stigle na više od 70 e-mail adresa osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

Prema informacijama do kojioh je došao Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, direktori škola su dobili dojave o bombama ne samo u Sarajevu, već na Ilidži, u Hadžićima, Ilijašu...

"Državni organi moraju napokon riješiti problem lažnih dojava. Ovo postaje nenormano stanje. Dojave o bombama su prešlo je iz suda u školstvo. Ovo neko namjerno zaustavlja. Osnovni zadatak nadležnih je otkriti počinioce, kako se ovo ne bi ponavljalo", kaže Sivro za Radiosarajevio.ba.

On smatra da nema ništa od nastave. 

"Danas nikako ne bi trebala biti nastave. Direktori prestrašeni, djeca također. Ranije je bilo u srednjim, a sada se dešava u osnovnim školama. Realno, od nastave danas nema ništa, danas će se samo pričati o bombama. I sutra će isto tako biti i nadam se da će se stanje normalizirati. Sve je na nadležnim službama. Oni trebaju odmah reagirati i uhapsiti one koji šalju mailove opasnog sadržaja", dodao je Saudin Sivro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije