Oglasili se iz Ministarstva obrazovanja KS o dojavama o bombama u školama

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Ministarstva obrazovanja KS o dojavama o bombama u školama
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Policija danas ispred jedne od sarajevskih škola

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo oglasili su se povodom dojava o navodno postavljenim bombama u osnovnim školama KS.

"Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi sa dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama.

Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica”, saopštavaju iz Ministarstva.

Povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13 sati je zakazana I vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića.

Podsjećamo, policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi.

"U vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave", navode iz MUP-a KS.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije