Učenici evakuirani iz škola nakon dojave o bombama: Objavljen tekst prijeteće poruke

1
Radiosarajevo.ba
Učenici evakuirani iz škola nakon dojave o bombama: Objavljen tekst prijeteće poruke
Foto: L. S. / Radiosarajevo.ba / Dojave o bombama u školama u KS

Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi.

"U vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave", navode iz MUP-a KS.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, djeca su evakuirana iz škola. Očekuje se više informacija nakon što policija izvrši kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave.

Portal source.ba objavio je i navodni tekst dojave o bombama koja je stigla na mailove škola u KS.

"U školi je bomba
čujem glasove
glasovi u mojoj glavi
lud sam
ja sam nakaza
ubiću djecu
oprostite mi ljudi
u ime
svijetla budućnost
amen", glasi, navodno, poruka koju su škole dobile.

Nakon dojave o postavljenim bombama u velikom borju škola u Sarajevu oglasili su se iz MUP-a KS i pozvali građane na strpljenje.

"U školskim ustanovama na koje se odnose zaprimljene dojave poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda.

Molimo predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti, policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi. Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama.

Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike", navodi se u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije