Sarajevo: MUP poslao poruku građanima nakon dojave o bombi u školama

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: MUP poslao poruku građanima nakon dojave o bombi u školama
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Dojava o bombama (Ilustracija)

"U školskim ustanovama na koje se odnose zaprimljene dojave poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda.

Molimo predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti, policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi."

Saopćeno je ovo danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a nakon informacije da je u brojnim - kako se pretpostavlja, uglavnom osnovnim - školama jutros stigla dojava o postavljenoj bombi.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

"Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama.

Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike", dodaju iz MUP-a.

Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi. 

"U vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave", navode iz MUP-a KS. 

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije