Sivro: 'Dok su u Vladi KS plate bile 3.000 KM, nastavnici su prije tri godine imali 1.200 KM'

7
Radiosarajevo.ba
Sivro: 'Dok su u Vladi KS plate bile 3.000 KM, nastavnici su prije tri godine imali 1.200 KM'
Radiosarajevo.ba / Saudin Sivro

Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, u nedjelju, 7. aprila, ponovo se oglasio saopćenjem u kojem traži izlaz iz problema.

Ovoga puta prozvao je Vladu kantona Sarajevo za koju kaže da javnosti prešućuje probleme sa plaćama zaposlenih u obrazovanju.

Saopoćenje koje je potpisao Saudin Sivro prenosimo u cijelosti:

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

"Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo javnosti prešućuju da su u zadnje tri godine istovremeno sami sebi svoje plate povećali u duplo većem iznosu nego što je povećanje plata prosvjetnih radnika niti su rekli da se navedeno povećanje odnosi i na sve ostale radnike u Kantonu Sarajevo a ne samo na prosvjetne radnike.

Nisu nam predstavnici Vlade Kantona Sarajevo rekli da su odgajatelji, nastavnici i profesori prije tri godine imali plate od 1.200 KM a da su njihove plate bile po 3.000 KM.

Činjenica je da su plate radnika u zadnje tri godine rasle duplo manje od rasta cijena hrane te je neophodno da se plate radnika u vrtićima i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo povećaju za dodatnih 10 posto a plate direktora za dodatnih 20 posto!

Prosvjetni radnici moraju imati dostojanstvene plate ne samo zbog povećanja troškova života već i zbog značaja profesije kojom se bave", napisao je, između ostalog, Sivro, a kompletno saopćenje možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije