Sinoć pronađeni skelet kod Zenice na istom mjestu stajao do deset godina

E. H.
Sinoć pronađeni skelet kod Zenice na istom mjestu stajao do deset godina
Foto: Arhiv / Ilustracija
Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Ministarstvom za unutrašnje poslove obavio je jutros uviđaj u Osojnici kod Zenice, gdje je sinoć pronađen ljudski skelet, za koji je ustanovljeno da tu stoji deset godina.

Kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva ZDK-a, riječ je o skeletu ženske osobe, na kojem su pronađeni i ostaci odjeće, a pronalazak je prijavila nepoznata osoba.

„Prilikom uviđaja predstavnik Instituta za nestale osobe BiH izjasnio se da se skelet na mjestu pronalaska nalazi do deset godina. Tim povodom dežurni tužilac izdat će naredbu za obdukciju tijela i DNK vještačenje, a nakon što Kantonalnom tužilaštvu bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imat ćemo više informacija o ovom slučaju“, istaknuli su iz Tužilaštva ZDK-a u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, skelet je pronađen jučer oko 17 sati, u blizini pravoslavne kapele, no uviđaj je pomjeren za danas zbog slabe vidljivosti sinoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije